Gepersonaliseerd advies van een van onze specialisten.
FVul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
De farmaceutische sector groeit snel en wordt beschouwd als een van de snelst groeiende industrieën wereldwijd. Met de toenemende nadruk op persoonlijk welzijn en de groeiende impact van vergrijzing, stijgen de uitgaven voor farmaceutische producten en medicijnen navenant. Diverse studies hebben aangetoond dat de gezondheidszorgsector aanzienlijk bijdraagt aan de wereldwijde koolstofvoetafdruk, verantwoordelijk voor ongeveer 5% daarvan. Alleen al de farmaceutische sector stoot wereldwijd naar schatting zo'n 52 megaton CO2-equivalenten uit.
Het blijkt dat farmaceutische bedrijven minstens evenveel broeikasgassen uitstoten als bijvoorbeeld de automobielindustrie. Geneesmiddelenfabrikanten veroorzaken ongeveer 13% meer CO2-uitstoot dan autofabrikanten, ondanks dat deze markt bijna 30% kleiner is. De farmaceutische bedrijven vormen samen de zesde grootste producent van kooldioxide ter wereld in termen van fabrikanten en elektriciteitsverbruik. Om de reductiedoelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs te halen, wordt geschat dat de farmaceutische sector zijn emissies aanzienlijk moet verminderen tegen 2025.
Farmaceutische bedrijven wereldwijd moeten sterker toezien op en reguleren van de uitstoot van broeikasgassen. Er is een grote behoefte aan transparantie, niet alleen om ervoor te zorgen dat de industrie zich houdt aan haar duurzaamheidsdoelstellingen, maar ook om het vertrouwen van alle belanghebbenden te winnen en te behouden. Duurzaamheid moet betekenisvol worden geïntegreerd in elk aspect van de bedrijfsresultaten van de farmaceutische sector, terwijl de milieueffecten worden gemeten en gerapporteerd.
Het creëren van specifieke farmaceutische producten gaat vaak gepaard met het gebruik van diverse organische oplossingen, die tijdens productieprocessen PAK's, VOS'en en fijnstof (PM) kunnen ontwikkelen. Milieuwetten en -voorschriften richten zich voornamelijk op de toepassing van emissieafvoerpunten en vereisen de behandeling en reductie van verontreinigende stoffen in proceslucht voordat deze in de atmosfeer worden geloosd.
Verschillende wereldwijde laboratoria en milieuregelgevende organisaties hebben vastgesteld dat de belangrijkste PAK's die door farmaceutische productie worden uitgestoten, methyleenchloride, methanol, tolueen en waterstofchloride omvatten. Methyleenchloride bijvoorbeeld is waarschijnlijk kankerverwekkend voor mensen, en andere verontreinigende stoffen kunnen schadelijke gezondheidseffecten hebben op mensen. Om deze redenen bestaan er overheidsvoorschriften om te voldoen aan richtlijnen voor de volksgezondheid en veiligheid, en zijn emissiereducerende maatregelen en analytische systemen voor luchtvervuilingscontrole cruciaal.
Wet gas scrubbers zijn al vele jaren een betrouwbare keuze voor emissiecontrolesystemen. Ze verwijderen effectief verontreinigende stoffen uit gasstromen, of deze nu in de vorm van gassen, vloeistofdruppels of vaste deeltjes zijn. Wanneer een gasstroom meerdere soorten verontreinigende stoffen bevat, is een scrubber vaak de voorkeursoptie omdat het in staat is om gasvormige verontreinigende stoffen tegelijkertijd te verwijderen. Dit wordt bereikt door gas-vloeistof diffusie, waarbij de wasvloeistof integreert met de verontreinigende stoffen en deze scheidt op basis van massatraagheid. Hierdoor zijn scrubbers een efficiënte en effectieve oplossing voor het beheersen van emissies.
Het gas ondergaat een proces waarbij het door een gevuld bed of een open sproeisysteem passeert, waardoor een grondige interactie met de wasvloeistof die chemische reagentia bevat wordt gefaciliteerd. Net als bij andere absorptiemethoden worden de geurcomponenten of andere chemische deeltjes aanvankelijk opgelost in de wasvloeistof en ondergaan ze vervolgens een reactie met de chemische toevoegingen. Na het zuiveringsproces wordt het behandelde gas via een schoorsteen aan de achterkant van de scrubber afgevoerd. De gasbehandeling kan in verschillende fasen of wasstadia worden uitgevoerd, wat bijdraagt aan de hoge verwijderingsefficiëntie van meer dan 95% in een chemische scrubber.
Baanbrekende voordelen
Ontdek de baanbrekende voordelen van scrubbers en geef uw bedrijf een boost met onze gratis whitepaper download.
Infraroodspectroscopie is gebaseerd op het principe dat moleculen met een significant dipoolmoment infrarood licht kunnen absorberen. Wanneer dit gebeurt, veroorzaakt de geabsorbeerde energie beweging tussen de atomen in het molecuul. De mate van absorptie hangt af van factoren zoals het aantal atomen in het molecuul en het type binding tussen hen. Elk molecuul heeft specifieke kenmerken die de frequenties bepalen waarop het infrarode energie absorbeert.
Bij het omgaan met gasmengsels die meerdere componenten bevatten, zowel bekende als onbekende, is Fourier Transform Infrarood (FTIR) een zeer nauwkeurige techniek voor het identificeren en kwantificeren van de infraroodabsorberende componenten. De Gasmet FTIR-analyzers maken gebruik van geavanceerde software die tot 50 componenten in real-time kan analyseren, wat uitgebreide en betrouwbare resultaten oplevert. Dit in tegenstelling tot NDIR, dat zich slechts richt op een enkele golflengte.
De werking van een FTIR-spectrofotometer is gebaseerd op het gedrag van licht. Een breed scala aan infrarode frequenties wordt tegelijkertijd gericht op een halfdoorlatende spiegel. De helft van het licht passeert de spiegel, terwijl de andere helft onder een hoek van 90 graden wordt gereflecteerd. Het gereflecteerde licht interacteert vervolgens met ofwel de eerste spiegel of een beweegbare tweede spiegel. De precieze positie van de tweede spiegel wordt bepaald met behulp van een laser. Terwijl het licht reist, ondergaat het versterking en uitdoving. Wanneer de gereflecteerde lichtstralen de halfdoorlatende spiegel opnieuw bereiken, interfereren ze met elkaar. Deze interferentie resulteert in de vorming van een interferentiepatroon, dat wordt gedetecteerd door een sensor. Het interferentiepatroon biedt waardevolle informatie over de samenstelling van het te meten medium.
Het interferogram, dat de positie van de tweede spiegel uitzet tegen de intensiteit gemeten door de detector, wordt vervolgens onderworpen aan een numerieke Fourier-transformatie. Deze transformatie maakt het mogelijk de individuele golven, inclusief hun frequenties en amplitudes, die het interferogram vormen, te identificeren. De resulterende gegevens worden grafisch weergegeven in de vorm van een transmissiespectrum, dat de frequentie van de golven toont.
Verhoog uw industriële processen met onze geavanceerde natte gaswassers. Onze specialist staat klaar om u te begeleiden naar efficiëntie, productiviteit en milieunaleving. Neem nu contact met ons op voor deskundig advies, maatwerkoplossingen en snelle reacties. Laten we vandaag nog uw perfecte scrubberoplossing vinden.