Syngas op zijn Schoonst, Efficiëntie op zijn Best!

De Toekomst Veranderen met Schoon Syngas!

Op maat gemaakt advies van een van onze specialisten

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Reiniging van Syngas met Scrubbers

Reiniging van Syngas met Scrubbers

Verkennen van Vergassing: Een Brug tussen Hernieuwbare Energie en Syngaszuivering

Reiniging van Syngas met Scrubbers

Vergassing is een bekende technologie en nieuwe toepassingen worden gestimuleerd als vervanging van fossiele brandstoffen door hernieuwbare energiebronnen om CO2-uitstoot te verminderen. Syngas dat door vergassing wordt gegenereerd, bevat onzuiverheden die direct gebruik verhinderen. Onzuiverheden kunnen ernstige problemen veroorzaken bij operationele installaties. Corrosie, vervuiling, verstopping van instrumentatie, beschadiging en teervervuiling van machines zijn ernstige problemen die tot ongevallen en stilstand kunnen leiden. De belangrijkste verontreinigingen in het syngas die met een wasser moeten worden geëlimineerd, kunnen worden geclassificeerd als:

  • Fijn stof (vaste deeltjes)
  • Alkalisamenstellingen
  • Stikstofverbindingen
  • Teer
  • Lichte koolwaterstoffen (methaan, ethaan)
  • Zware koolwaterstoffen

Afhankelijk van het soort biomassa dat wordt gebruikt, kunnen andere componenten ontstaan of vrijkomen.

Optimalisatie van Syngas Zuivering met Natgaswassers

Verbetering van de Syngaskwaliteit Door Natgaswastechnologie: Een Duik in Teerverwijdering en Duurzame Praktijken

Er zijn verschillende methoden om syngas te verbeteren en te voldoen aan de vereiste specificaties. Dit artikel behandelt natgaswastechnologie, die de hoeveelheid onzuiverheden in het syngas vermindert zodat het bijvoorbeeld kan worden gebruikt in verbrandingsmotoren of methanisatiesystemen. Het syngas is vervuild en heeft een hoge afvoertemperatuur (< 800°C).

Exploitanten van vergassingssystemen richten zich regelmatig op de eliminatie van teer, de reductie van polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAKs) en het verwijderen van fijne stofdeeltjes (as en roet). Het doel van Ravebo is teereliminatie te onderzoeken, wat een mengsel is van zwaardere koolwaterstoffen en verbindingen. Water en een organische vloeistof (oplosmiddel) moeten voornamelijk worden toegepast voor de eliminatie van teer en PAKs uit syngas.

Tegenwoordig blijken raapzaadmethylester en biodiesel milieuvriendelijker te zijn, en ze zijn de meest voorkomende organische vloeistoffen, soms gebruikt in combinatie met alcoholen.

Loopt u tegen uitdagingen aan?
Neem contact met ons op

Principe van gaswassers

Efficiënte Deeltjesopvang en Minimale Drukverlies: Een Overzicht van Open Spray Absorbersystemen

De Wetenschap Achter FTIR Analyzers voor Gasdetectie en Analyse

De Wetenschap Achter FTIR Analyzers voor Gasdetectie en Analyse

Gasmet's Calcmet™ Software: Het Ontcijferen van Complexe Transmissiespectra

De Wetenschap Achter FTIR Analyzers voor Gasdetectie en Analyse

Hoe een FTIR werkt
Moleculen die een voldoende groot dipoolmoment hebben, absorberen infrarood licht. De geabsorbeerde energie wordt omgezet in een beweging tussen de verschillende atomen in het molecuul. De mate van absorptie hangt af van het aantal atomen in het molecuul en het type binding tussen de atomen. Afhankelijk van de kenmerken van elk molecuul zijn er meerdere frequenties in het infraroodspectrum waar de moleculen de energie van infraroodlicht absorberen. Als er meerdere componenten in het gasmengsel aanwezig zijn (zowel bekende als onbekende), is Fourier Transform Infrared (FTIR) een nauwkeurige techniek om alle infrarood-absorberende componenten te identificeren en kwantificeren. De software van onze Gasmet FTIR-analyzers is in staat om tot 50 componenten in real-time te analyseren. Dit in tegenstelling tot NDIR, dat naar één golflengte kijkt.

Licht
Een FTIR-spectrofotometer werkt volgens de volgende principes: licht met frequenties uit bijna het gehele IR-spectrum wordt gelijktijdig op een halfdoorlatende spiegel gestuurd. De helft van het licht wordt niet weerkaatst en reist rechtdoor, terwijl de andere helft onder een hoek van 90 graden wordt gereflecteerd. Het licht wordt vervolgens weerkaatst op de eerste spiegel of op de beweegbare tweede spiegel. De positie van deze tweede spiegel wordt nauwkeurig bepaald met behulp van een laser.

Versterking en uitdoving
Het licht heeft nu twee afstanden afgelegd vanaf zijn oorsprong. Na de reflectie komen de lichtstralen aan bij de halfdoorlatende spiegel en interfereren hier. Lichtinterferentie is het proces waarbij twee of meer lichtgolven samenkomen om een lichtpatroon te vormen. Het licht wordt door het te meten medium gestuurd en vormt een interferentiepatroon dat door een detector wordt ontvangen.

Calcmet en Gasmet
In het interferogram wordt de positie van de tweede spiegel uitgezet tegen de gemeten intensiteit op de detector. Een numerieke Fourier-transformatie wordt gebruikt om te bepalen welke golven (frequentie en amplitude) het interferogram vormen. Deze gegevens worden grafisch weergegeven in het transmissiespectrum. Dit toont de frequentie van de golf versus de amplitude.

Elk molecuul heeft een uniek transmissiespectrum. Het totale transmissiespectrum is opgebouwd uit de verschillende transmissiespectra van de afzonderlijke moleculen. Gasmet's Calcmet™ software bevat een zeer uitgebreide bibliotheek (een groeiende verzameling van ongeveer 5000 transmissiespectra) en is in staat om via een numeriek algoritme te bepalen welke moleculen het totale transmissiespectrum vormen.

Neem contact op met onze scrubberspecialist

Verhoog uw industriële processen met onze geavanceerde natte gaswassers. Onze specialist staat klaar om u te begeleiden naar efficiëntie, productiviteit en milieunaleving. Neem nu contact met ons op voor deskundig advies, maatwerkoplossingen en snelle reacties. Laten we vandaag nog uw perfecte scrubberoplossing vinden.

Neem contact met ons op