Scrubber voor de voedingssector
Ravebo ontwerpt, fabriceert, monteert en installeert scrubbers voor diverse doelgroepen. Een specifieke doelgroep waar veel scrubbers voor ontworpen worden is de voedingsmiddelenindustrie (snacks, frites, noten, wafels e.d.). De voedingsmiddelenindustrie kent verschillende van manieren van bereiding waaronder (bak)ovenprocessen en droogsystemen. Hierbij ontstaan vaak geurdragende, hinderlijke, dampen.
Ravebo construeert scrubbers om de overlast te reduceren en de emissies binnen de wettelijke eisen te brengen. Deze scrubbers zijn gebaseerd op een zogenaamd natwas principe waarbij water als basisvloeistof wordt gebruikt. Het waswater kan worden geconditioneerd met additieven om niet of slecht oplosbare deeltjes te binden, of bepaalde chemische restproducten te oxideren.
De scrubbers kenmerken zich door een extreem lage drukval, vragen nauwelijks onderhoud en hebben een zeer hoog geurreducerend rendement. Toegepaste materialen zijn HdPE, PP of RVS waardoor toepassing binnen de voedingsmiddelenindustrie geen enkel probleem is. De uiteindelijke configuratie is afhankelijk van de opstelling (binnen of buiten), de belading van de afzonderlijke hinderlijke componenten, de gassamenstelling en het spectrum van de meegevoerde deeltjes.
Ravebo heeft de expertise om het gehele systeem bestaande uit: scrubber, ventilator, pomp(en), appendages, doseerunits voor wasvloeistof conditionering, meet- en regelapparatuur, buffersystemen en leidingwerk te verzorgen. Ravebo voorziet de installatie desgewenst van een PLC besturing waardoor een optimale, volledig automatische werking gegarandeerd is. De kwaliteit en functionaliteit worden gewaarborgd door het doorlopen van een volledige QA/QC procedure waarna Ravebo samen met de opdrachtgever de installatie kan inbedrijfstellen.