Gaswassers voor Galvanisatietechnologie en Oppervlaktebehandeling

Gaswassers voor Galvanisatietechnologie en OppervlaktebehandelingGalvaniseren is een veelgebruikte elektrochemische oppervlaktebehandeling voor corrosiegevoelige metalen. Bij dit proces wordt een extra corrosiebestendige metalen laag elektrisch aangebracht om de mechanische eigenschappen langer te behouden. Galvaniseren zorgt onder andere voor een betere weerstand tegen corrosie, betere bescherming tegen schade en krassen, en een mooier uiterlijk van constructies of machines, zoals bij verchromen. De meest voorkomende galvanisatietechnieken zijn anodiseren, elektrolytisch vernikkelen en elektrolytisch verzinken.

Vloeistofbaden

De meeste galvanisatieprocessen gebruiken een vloeistofbad, meestal een waterige oplossing van zouten, zuren, basen of combinaties van chemicaliën. De samenstelling van de badvloeistof hangt af van het toe te passen materiaal en de specifieke uitvoering. Deze vloeistofbaden kunnen een grote belasting voor het milieu vormen en zijn daarom onderworpen aan zeer strenge regels.

Vrijgekomen emissies

Tijdens het galvaniseren ontstaan emissies, die afhankelijk zijn van de badsamenstelling, het type elektrolyt (zuur, basisch of cyanide bevattend), de temperatuur van het bad en de vluchtigheid (dampspanning) van de gebruikte componenten. Veelvoorkomende emissies van vloeistofbaden zijn zure dampen (chroomzuur, stikstofoxiden, waterstoffluoride, zoutzuur en zwavelzuur), metalen (cadmium, chroom, koper, lood, nikkel, tin, zilver en zink), (waterstof)cyaniden en ammoniak.

Emissies verminderen en afvangen

De emissies van een galvanisatielijn, waaronder stoffen zoals zwavelzuur, salpeterzuur, zoutzuur, mierenzuur, azijnzuur, propionzuur en waterstoffluoride, moeten worden afgevangen voor milieubescherming. Hiervoor ontwerpt, levert en installeert Ravebo gaswassers die deze afvalgassen op een eenvoudige maar effectieve manier kunnen reinigen.

Hoe de gaswasser werkt

Het principe van de gaswasser is grotendeels gebaseerd op het neutraliseren van de zure dampen met natriumhydroxide (NaOH) opgelost in water. Dit waswater wordt continu rondgepompt, waarbij het natriumhydroxide reageert met het zuur om een absorptiesnelheid van >95% te bereiken. Het waswaterniveau wordt gecontroleerd en aanvullend water wordt geleverd uit een downstream neutrale wasstap om verdampings- en afvoerverlies te compenseren. De pH-waarde wordt gehandhaafd met een NaOH-doseringssysteem.

De neutrale wassectie

In principe wordt er alleen water rondgepompt in de downstream neutrale wassectie om eventueel meegevoerde componenten te absorberen. Hier is geen verdere verdamping van water, en alleen het verdampingsverlies van de NaOH-wasladder wordt gecompenseerd. De kwaliteit van het waswater wordt gecontroleerd met een geleidbaarheidssensor.

Gaswasser op maat

Gaswassers worden doorgaans gemaakt van polypropyleen voor binneninstallaties of polyethyleen voor buiteninstallaties vanwege hun corrosiebestendigheid, verwerkingsgemak en concurrerende prijs-kwaliteitverhouding. De gaswassers zijn beschikbaar in horizontale en verticale uitvoeringen en kunnen uit een of meerdere secties bestaan.

Bekijk Meer Geavanceerde Gaswassing Oplossingen en Emissiecontrole | Ravebo Technologies

Ravebo's Allesomvattende Oplossingen voor Gaswassing en Emissiereductie

Duik diep in Ravebo's geavanceerde galvanisatietechnologieën en oppervlaktebehandelingen. Begrijp hoe gaswassers reiniging verbeteren, druppels verwijderen, geuren beheersen en een duurzame toekomst garanderen. Verken innovatieve oplossingen voor emissiecontrole, gasreiniging met additieven en adaptieve wasserconfiguraties. Revolutieer uw processen met de baanbrekende voordelen van Ravebo.

Neem contact op met onze scrubberspecialist

Verhoog uw industriële processen met onze geavanceerde natte gaswassers. Onze specialist staat klaar om u te begeleiden naar efficiëntie, productiviteit en milieunaleving. Neem nu contact met ons op voor deskundig advies, maatwerkoplossingen en snelle reacties. Laten we vandaag nog uw perfecte scrubberoplossing vinden.

Neem contact met ons op